Navigate / search

Woocommerce

Woocommerce voor webwinkel-starters

Bij Praktijk Opleidingen Oost zijn wij sinds kort ook gestart met het geven van opleidingen voor Woocommerce.

Woocommerce is een uitbreiding van WordPress en biedt gebruikers de mogelijkheid om een webshop op te zetten, tickets en toegangsbewijzen te gaan verkopen op een concert, of wellicht zelfs abonnementen.

Woocommerce is geschikt voor de kleinere ondernemer of particulier die van zijn zolder een eigen marktplaats wil opzetten. Net als bijvoorbeeld Magento is WordPress een Open Source oplossing (gratis). Kosten voor domeinnaam en hosting zijn de enige kosten die je dan hebt voor je online winkel.

Voor grotere webwinkels, en shops die aan hogere eisen moeten voldoen is de keuze voor Magento geschikter.

Met behulp van deze training ga je leren om je eigen volledig responsive webshop op te zetten. Kennis van programmeren, styling ed. is niet nodig, maar kan wel handig zijn als je je winkel nóg meer naar je eigen hand wil zetten. Basis handigheid met WordPress is wel nodig, mocht die ontbreken dan raden we je ten zeerste een training aan die je die kennis aanreikt, zie ook onze WordPress training!

Wat leer je?

  1. Opzetten WordPress installatie (optionele module)
  2. Installeren van Woocommerce binnen de bestaande of op te zetten WordPress installatie
  3. Gebruik van plugins/ extra handige modules
  4. Statistieken
  5. Maken van koppelingen tussen banken/betaalprovider (zoals Mollie, iDeal, Rabobank Omnikassa, PayPal, Google Wallet, creditcards, etc.)
  6. Optimaliseren voor zoekmachines (Google, Bing, Yahoo), Seo-optimalisatie
  7. Importeren van grote hoeveelheid van artikelen
  8. Klantbeheer, productbeheer, nieuwsbrieven
  9. Updates
  10. Bugfixing. Helaas komen er altijd wel problemen voor. Wij laten je zien hoe je dat zelf kunt oplossen, of hoe je het beste hulp kunt zoeken én vinden.

Omdat we een praktijkgerichte opleider zijn, is het de bedoeling, maar niet verplicht, om tijdens de training je eigen website voor de winkel, vereniging of bedrijf waar je (als vrijwilliger) werkzaam bent, op te zetten. Zodat je na de training je eigen online winkel runt. Wij zijn tijdens  de cursus de docenten die je volledig begeleiden bij het opzetten van de winkel. Maar we laten je niet vallen als je na de cursus toch nog hulp nodig hebt of vragen wilt stellen.

Woocommerce

Kosten van de opleiding:

Avondopleiding: Eur.395,=
Dagopleiding: Eur.495,=

Duur van de opleiding:

Dagopleiding: 2 dagen | 2,19 April. Mocht je van deze data af willen wijken, dan kan dat ook! Neem hiervoor contact met ons op

Inschrijven